Coupé Fiat Forum

voor mensen die hun otto goed onderhouden

Je bent niet ingelogd.

#1 2018-04-19 21:31:08

Hans DK
Gebruikers
Geregistreerd: 2017-06-20
Posts: 32

Radio vervangen

Dag allemaal,

Ik denk er over om de radio te vervangen ... er zit nu een oude Clarion in waar ik niet van onder de indruk ben. Voor ik er mee aan de slag ga heb ik wat vragen:

1. Hoe zit het met de aansluitingen? Voor zover ik kan zien zijn er twee iso blokjes - kan een nieuwe daar gewoon op aan gesloten worden, of zijn er verloopstukjes nodig?
2. Als de nieuwe radio met DAB+ komt, waar kan een raam antenne dan het beste worden geplaatst? Ik heb begrepen dat het los halen van de bekleding van de "A-pillars" nog niet zo simpel is.
3. is het de moeite waard om ook de achterspeakers te vervangen? Ik zag op het Engelse forum dat het nogal 'n karwei is om er bij te komen ... de voorspeakers waren compleet vergaan en ik verwacht dat de achterste er niet veel beter uit zullen zien sad

Bedankt alvast voor jullie reacties!

Hans

Laatst bewerkt door Hans DK (2018-04-20 20:10:13)

Offline

#2 2018-08-11 11:36:40

scrapzz
Gebruikers
Van: Zuid-Holland
Geregistreerd: 2013-05-06
Posts: 119
Website

Re: Radio vervangen

Graaf de topic even voor je op.

Maar je kan gewoon een radio plaatsen en ze direct aan de iso stekker sluiten ik heb zelf enkele jaren geleden een Kenwood KDC-BT92SD
geplaatst in de auto, alleen wilt de radio niet automatisch aan. Ik wil daar eens deze dagen naar kijken volgens deze topic:
https://www.fiatcoupeclub.org/forum/ubb … Post367896
Het is voor mij een automatische handeling om in de auto te stappen en gelijk de radio aan te klikken als de motor is gestart big_smile

Het loshalen van de A lijst is niet zo lastig volgens mij zijn dat maar 3 schroeven?? heb het zelf gedaan voor een dashcam, ik zal zelf niet snel een DAB+ radio inbouwen ik zie de meerwaarde niet echt van in en je zit met een antenne zichtbaar op de voorruit.


Fiat Coupe 1.8 16V jaar: 3-2000

Offline

#3 2018-08-11 21:11:16

jaaps
Gebruikers
Van: Almkerk
Geregistreerd: 2013-05-06
Posts: 324

Re: Radio vervangen

Ik vind de standaard antenne vrij slecht, dus snap het DAB+ verhaal wel. Ik rijd nog maar af en toe in de coupe, dus ga dat zelf niet meer doen.
Maar anders zeker wel. Kan de antenne niet rechts in het dashboard bij de tweater, of is dan het ontvangst te slecht?

Ik zou alle speakers aanpassen als je een goed geluid wilt. Ook achter is goed te doen, voorzichtig werken. En je kunt meteen nagaan of de openingen bij de pininfarina badges geen water doorlaten (dan heb je roest).
Achterbank onder eruit (inbus bouten). Twee gordels onderaan loshalen (zeskantbout + kruiskop). Schroeven links en rechts van de verticale zitting loshalen, kan met de zitting op zijn plaats (is links wat rommelen, rechts makkelijk ivm skiluik). Zijpanelen onder de zitting losschroeven. En dan voorzicht losklikken van de zijpanelen.

Bij evt vervangen tweakers vooraan voorzichtig zijn met het verwijderen van de zijkapjes op het dashboard, daar breekt snel iets.


1998 20vt

Offline

Forum footer

Powered by FluxBB